Hoppa till innehåll

Kortsläpp, nya fiskeregler och en årskortsvinnare

Nu har styrelsen i fiskevårdsområdet (FVO) haft möte och det är först efter detta som vi kan gå igång med försäljning av fiskekort och kommunicera eventuella regelförändringar samt gratulera årskortsvinnaren!

Vid styrelsemötet beslutades att genomföra förändringar kring fisket för att sprida fisketrycket över säsongen samt ändra kortfördelningen på sträckorna.

Som det är nu är fisket koncentrerat från mitten av maj till mitten av juni och det är fiskare nästan alla dagar på sträckorna. För att förbättra fiskeupplevelsen och undvika att populära sträckor överbelastas vissa dagar under högsäsong har FVO beslutat att på sträcka A enbart ha kortfiske 4 dagar i veckan under högsäsong. Därför kommer det enbart vara möjligt att boka dagkort tisdag, torsdag, lördag och söndag under tiden 15/5 – 15/6 på sträcka A, medan årskortsinnehavare rekommenderas fiska på andra sträckor under dessa dagar.

Vi ser i fångststatistiken och vid vårt elfiske att C – sträckan har återhämtat sig mycket bra sedan våra åtgärder för några år sedan och därför har det beslutats att öka antalet kort till 30 för sträcka C. Detta sker på bekostnad av sträcka E som vi minskar till 40 kort.

 

Styrelsemötet har även beslutat att höja priset på korten till 300:- per dag på sträckorna A,C,D och E, medan priset är oförändrat 200 kr på sträcka B.

Priset för ungdomskort är även det oförändrat 50 kr.

 

Efter att kostnaden för fiskekorten legat stilla under en längre tid har FVO beslutat att öka priset på de sträckor som erbjuder den högsta kvalitén på fisket. Således har styrelsen beslutat att höja priset på dagkorten till 300 kr per dag på sträckorna A,C,D och E, medan priset är oförändrat 200 kr på sträcka B. Priset för ungdomskort är oförändrat 50 kr. Alla pengar från fiskekortsförsäljningen går till åtgärder för att främja fisket och fiskeupplevelsen.

 

Fiskekorten släpps till försäljning 25/3 kl 20.00 på http://fiskekort.se/bjorkaasumsan/

 

Under året har vi haft en dialog med Sportfiskarna kring släppet förra året och de har genomfört åtgärder för att vi inte ska få samma problem igen.  Vår fiskekortsbutik blir tillgänglig först vid släppet den 25/3 kl 20.

 

Fiskereglerna har även uppdaterats och det har beslutats att

  • Korten är strängt personliga!
  • Eftersom all öring ska återutsättas, rekommenderar FVO att man behåller fisken i vattnet vid avkrokning och att håv och peang medförs och används!
  • För spinn- och flugfiske gäller en hullinglös enkelkrok max storlek 4.

 

 

Årskortsvinnaren är Mats Malmberg och vi gratulerar honom till fiskekortet och önskar alla goda fiskeupplevelser i Björkaån 2018!

 

 

Nedan finns lite färska bilder från ån och det får oss att längta till våren! Tack till Andreas Molin för de fina bilderna!