Hoppa till innehåll

Information om säsongen 2024

Nu drar säsongen i Björka Åsumsån snart igång och vi har en plan för att släppa våra kort för säsongen 2024!

Vi ser att utfallet av fisket i september föll väl ut förra säsongen och har förberett för 20 kort även i september i år om vattenflöde och temperatur i vattnet är gynnsamt för fiske. Beslut om dessa kort kommer att tas under augusti/september och korten släpps först då, de kommer alltså inte finnas tillgängliga för köp när övriga kort släpps. 

Korten kommer att finns till försäljning i samma butik som förra året och vi släpper korten i omgångar för att minska belastningen på butiken och på så sätt möjliggöra att fler får möjligheten att köpa kort samt det viktigaste av allt, att försäljningen flyter på bra så att ni kortköpare får ett så friktionsfritt köp som möjligt!

Vi har fördelat korten under säsongen enligt tabellen nedan

och korten kommer att släppas enligt schemat nedan

I vår butik finns funktionalitet så att man enbart kan ha en samtidig session i gång och skulle man ladda om sidan för att snabba på laddningen, hamnar man i ett väntrum i 30 sekunder. Webbläsaren kommer att räkna ner och släppa in när väntetiden är över och om man under denna tid laddar om sidan igen, så får man vänta ytterligare 30 sekunder.

Vi ser tyvärr en trend i att flera kortköpare slarvar med att rapportera sitt fiske och därför blir det fr.o.m. 2023 obligatoriskt att rapportera sitt fiske, oavsett om man fångar något eller inte. Dessa rapporter är viktiga för oss i vårt arbete med fiskevården i ån och ligger till grund för eventuella åtgärder. Det kommer efter avslutat fiske gå ut 3 påminnelser. Har man därefter inte rapporterat sitt fiske går det inte att köpa fiskekort nästa säsong.  Vi hade under säsongen 2023 problem med funktionen för fångstrapportering och det går tyvärr inte att rapportera mer än en fisk per fiskekort, men där finns en fritextruta där ni kan fylla i de övriga fångsterna. Skulle det motförmodan inte fungera, så går det bra att skicka in en rapport via hej@bjorkaasumsan.se!

Det går enbart att köpa ett kort per transaktion, dvs att när du genomfört ditt köp, kan du köpa nästa kort. Anledningen är såklart att försöka ge så många som möjligt chansen.

Även i år finns möjligheten att dela spö med ett barn under 15 år och för att göra detta behöver ni meddela oss via hej@bjorkaasumsan.se

Vi har förtydligat reglerna inför säsongen 2024 och istället för att fisket är tillåtet under dygnets ljusa timmar, så får fiske bedrivas under dygnets ljusa timmar, men tidigast kl 06.00 och senast 23.00. Denna ändring är för att minska stressen för de boskap och djur som finns i anslutning till ån.